Κοινωνική Βιβλιοθήκη | Koinoniki Vivliothiki: Πεθαίνοντας στο Βερολίνο - Ισπανοί εθελοντές στα Waffen SS | Κοινωνική Βιβλιοθήκη Πεθαίνοντας στο Βερολίνο - Ισπανοί εθελοντές στα Waffen SS - Κοινωνική Βιβλιοθήκη | Koinoniki Vivliothiki

Πεθαίνοντας στο Βερολίνο - Ισπανοί εθελοντές στα Waffen SS

Λίγοι ξέρουν για τους χιλίαδες Ισπανούς εθελοντές που υπηρέτησαν στον στρατό του Γ'  Ράϊχ. Η διλοχία του Εζγκουέρα βρέθηκε στο ερειπωμένο Βερολίνο του 1945 υπερασπίζοντας το μπούνκερ του Αδόλφου Χίτλερ. Αυτή είναι η ιστορία τους γραμμένη από τον διοικητή τους, σε μορφή διηγήματος, όχι για να απολογηθεί ούτε για να ζητήσει λογοτεχνικά εύσημα αλλά για να πεί απλά την αλήθεια.

Το "Πεθαίνοντας στο Βερολίνο" εκτός από ένα άριστο από αφηγηματικής απόψεως βιβλίο είναι και ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο γύρω από τους αγώνες και τις θυσίες των συνειδητοποιημένων Ευρωπαίων (στην συγκεκριμένη περίπτωση Ισπανών) εθελοντών που έδωσαν την ζωή τους πολεμώντας μαζί με τον γερμανικό στρατό εναντίον του μπολσεβικισμού. Είναι ένας ύμνος στην τιμή και στην ανδρεία, δείχνοντας πως στις δύσκολες ώρες της πτώσης του Βερολίνου και όταν όλα πλέον είχαν χαθεί οι Ευρωπαίοι εθελοντές δεν προτίμησαν την φυγή, αλλά έμειναν πιστοί ως το τέλος στις ιδέες τους.

Συγγραφέας: Μιγκέλ Εζγκουέρα \ Miguel Ezquerra 
Εκδοτικός οίκος: Λόγχη
Μετάφραση: Νέλλυ Παρακευοπούλου
Διόρθωση-επιμέλεια: Δημήτρης Μαζέικος
Κατηγορίες: Ιστορία,Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος,Ριζοσπαστική Λογοτεχνία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ενημερωτικό δελτίο αποστέλλεται κάθε Παρασκευή. Αν δεν το λάβετε, ελέγξτε τον φάκελο "Ανεπιθύμητα".

Βρείτε μας

Επικοινωνία

Για επικοινωνία, χρησιμοποίησε την αντίστοιχη φόρμα εδώ Ευχαριστούμε!

Copyright